Skip to Content

MOUNT RUSHMORE SAFARI UDGIVER ALBUM TIL OKTOBER


MOUNT RUSHMORE SAFARIS ANDET ALBUM UDKOMMER TIL OKTOBER
– ”Songs For Ones Who Break” udkommer på Gatefold LP og digitalt

Den københavnske rocktrio udgiver til oktober opfølgeren til debut albummet “Elba” fra 2013. Det kommende album viser et band i rivende udvikling og med en musikalsk målrettethed der definerer lyden.

GENNEMBRUD SYD FOR GRÆNSEN
Singlen ”John Wayne” fra debutalbummet ”Elba” fik et mindre gennembrud i Tyskland med flere afspilninger på mange radiostationer og en video, der blev set af over 50.000 personer på Youtube. Dette åbnede dørene til livescenerne dernede, og bandet har spillet anmelderroste koncerter i vores naboland mod syd hvor bandet har besøgt legendariske steder som Bang Bang Club, og supportet Kellermensch til Bremen’s Viertelfest med flere tusinder blandt publikum.

PARALLELLER TIL STÆRKE PRODUKTIONER
Bandet er endelig klar med næste udspil, som udkommer den 23. oktober på Trechoma Records. ”Songs For Ones Who Break” viser et band i heftig udvikling, og som er fokuserede på deres lyd, deres udtryk og deres produktion. Albummet præsenterer en sonisk helhed, der med sin nuancerede produktion trækker paralleller til de stærke produktioner fra 70erne og 80erne, hvor der bevidst blev givet mere plads til udfoldelse for de forskellige instrumenter og vokaler. Bag den passende produktion står producerteamet Mads Tønder (The Broken Beats m.fl) og Søren Zahle (Peter Sommer, Motor, m.fl) og albummet er blevet indspillet delvist i Feedback Studiet i Aarhus, og i producerteamets eget studie i Viby.

UDKOMMER SOM TRIO MED TURNEPLANER FOR EFTERÅRET
Det nye album præsenterer også Mount Rushmore Safari i et nyt line-up. Eneste medlem tilbage fra debutalbummet er bandets stifter, sanger og guitarist Andreas Sorgenfrei. Han forklarer her hvorfor:

"Der skete det under Elba, at jeg endte med at fyre halvdelen af bandet undervejs i indspilningerne. Vi var ikke et stærkt team dengang. Folk havde for mange jern i ilden, og der var ikke nok fokus på vores lille ting, til at det var tilfredsstillende for mig, som sangskriver. Derfor blev debutpladen dengang på mange måder et produkt af at bandet faldt fra hinanden, og producerne blev styrende og endte med at spille rigtig meget selv, ligesom vi havde gæster med.
Først da bandet fandt sin nuværende form med Baskerville på bassen, og Djarn Kargin på trommerne, blev vi en samlet enhed, som ikke lige sådan er til at slå ud. Derfor er et overordnet tema for sangskrivningen på "Songs For Ones Who Break", da også netop denne følelse af at være sammen om det her helt særlige sammenhold, som ingen kan røre."

De to første singler fra det kommende album; ”Seaside” og ”River of Light” er gode indikatorer for, hvad man kan vente af hele albummet. Videoen til ”River Of Light” er produceret af Yasser Yassin fra produktionsselskabet Øjekast og er allerede set af over 21.000 på Youtube.

Mount Rushmore Safari følger op på udgivelsen med en turne i efteråret, der bringer dem forbi Holland, Tyskland og Danmark.

FORUDBESTIL OG MODTAG FØR UDGIVELSESDATOEN
Hvis man forudbestiller gatefold vinylen hos Trechoma Records, modtager man sit eksemplar med posten 2 dage før den officielle udgivelsesdato.
Albummet udkommer den 23. oktober som LP og på alle digitale platforme.

BANDWEB
Trechoma Records SHOP